کپی رایتینگ
کپی رایتینگ نوعی نویسندگی تجاری است که با استفاده از قدرت کلمات و نوشتن، مخاطب را متقاعد و دعوت به اقدام میکند. به عبارتی کپی رایتینگ فرآیندی است که باعث افزایش آگاهی مخاطب شده و درنهایت با ایجاد تصویر ذهنی درست و منطبق با نیازهایش او را به اقدام کردن تشویق میکند. قرار نیست قطاری از کلمات، که فاقد احساس و یا هیجانی برای ترغیب مخاطب هستند کنار هم چیده شود. باید اعتماد خواننده طوری جلب شود که تا رسیدن به مقصد، هم سفر متن بماند. کپی رایتینگ به معنای نوشتن با اهداف تجاری است که در آن از قدرت کلمات برای تولید متون تجاری و تبلیغاتی استفاده می شود. هدف اصلی کپی رایتینگ، تشویق مخاطب به انجام کاری معمولاً خرید یک محصول یا خدمت یا اشتراک یک سرویس است.
برای مشاوره کوچینگ کلیک کنید.
کپی رایتر کیست؟
کسی است که تصمیم می گیرد، چه چیزی، چگونه در دید چه کسی قرار بگیرد. کپی رایتر کسی است که مخاطب را به انجام عملی خاص تشویق میکند. این عمل خاص می تواند خرید یک محصول، ثبت نام در خبرنامه الکترونیکی، تماس برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره محصول و یا ایجاد درگیری ذهنی برای مخاطب باشد. اگر شرکتی شما را به عنوان کپی رایتر استخدام کند، این کار حدود ۷۵ درصد از زمان شما را به خود اختصاص میدهد و ۲۵ درصد باقیمانده نیز صرف جلسات، بررسی عملکرد و همکاری با بازاریابان دیگری که روی همان پروژه شما کار میکنند، خواهد شد. ولی اگر یک کپی رایتر مستقل (فریلنسر) باشید، نوشتن کپی رایت ممکن است تنها ۲۵ درصد از زمان کاری شما را به خود اختصاص دهد و ۷۵ درصد دیگر نیز به ارائه برای مدیریت مشتریان، اداره کسب و کارتان و بازاریابی برندتان صرف شود.
وظایف کپی رایترها
کپی رایترها مسئول ایجاد یک کپی یا متن متقاعدکننده، جذاب و مختصر برای پلتفرم های تبلیغاتی مختلف هستند. وظایف و مسئولیت های روزانه آنها شامل تحقیقات کلمات کلیدی، تولید محتوای جذاب و اصلاح نسخه نهایی برای اطمینان از کیفیت کپی است. پروژه هایی که کپی رایترها بر روی آنها کار می کنند معمولا یکی از اصلی ترین انواع کپی رایتینگ است. اما کار کردن بر روی این پروژه ها چیزی فراتر از قرار دادن کلمات در کنار هم در یک صفحه است. معمولا تمام پروژه های کپی رایتینگ شامل یک یا چند وظیفه است که باید تکمیل شود.
۱. تحقیق
یافتن حقایقی برای تایید ادعایی که می کنید، جزئیات جالب برای گنجاندن در کپی یا داستان های مرتبط از گذشته و حال همگی با هم به جذب کردن خواننده کمک می کنند و باعث می شوند تا کپی شما دیده شود.
تحقیقات ممکن است شامل همه یا برخی از موارد زیر باشد:
- تحقیقات آنلاین، مانند ارجاع به پایگاههای اطلاعاتی خاص صنعت، گزارشها، انجمنهای آنلاین یا بررسی محصول
- مصاحبه با مشتریان یا دیگران
- بررسی سایر پروژه های کپی رایتینگ مشابه، هم از طرف مشتری و هم از منابع دیگر
- مطالعه کتاب ها و مجلات علمی
- طوفان فکری درباره آنچه قبلاً در مورد موضوع میدانستید
- اگر در مورد محصولی می نویسید، نمونه هایی برای بررسی و استفاده از آن بگیرید
- بازدید کردن از کتابخانهها، موزهها یا سازمانهایی که ممکن است اطلاعات بیشتری در مورد موضوع شما داشته باشند.
۲. نگارش، ویرایش و تصحیح
نوشتن نسخه اولیه از یک متن نیازمند درک عالی از الزامات آن پروژه خاص و قرار دادن تمام بخش ها در جای درست است. فرآیند نگارش واقعی به سبک نوشتن کپی رایتر بستگی دارد. شما ممکن است قبل از شروع به نوشتن نسخه پیش نویس یا اولیه، تمام جزئیات آن را برنامه ریزی کنید.
بعد از آن، شما باید کار خود را ویرایش و تصحیح کنید. این مرحله ای است که در آن پیش نویس خود را از یک متن کاربردی به یک متن استثنایی تبدیل می کنید. برای انجام این کار، باید درک خوبی از دستور زبان و قواعد ساختاری زبان در زبانی باشید که کپی خود را به آن زبان می نویسید. همچنین باید اطمینان حاصل کنید که لحن استفاده شده برای مخاطبتان مناسب باشد، زبان در سطح خواندن مناسب باشد و اصطلاحات و عبارات و مفاهیم خاص یک صنعت در صورت نیاز در محتوا بکار رفته باشد.
۳. مدیریت پروژه ها و وظایف
فرقی نمی کند که شما یک کپی رایتر تمام وقت هستید یا یک فریلنسر، چیزی که مهم است این است که شما باید چندین پروژه را به طور همزمان مدیریت کنید و وظایف روزانه خود را انجام دهید. بسیاری از کپی رایترها بیان می کنند که وقتی خود را در این شغل تثبیت کردند که دیگر مجبور بودند برخی از پیشنهادهای کاری را به خاطر زیاد بودن کار رد کنند. اگر تصمیم بگیرید که یک کپی رایتر شوید، خیلی زود با همین وضعیت روبه رو خواهید شد.
انواع کاربردهای کپی رایتینگ
کپی رایتینگ در بسیاری از زمینهها و کاربردهای مختلف به کار میرود. برخی از این کاربردها عبارتاند از:
- متن های تبلیغاتی برای مجلات، روزنامهها و وبسایتها
- شعارهای تبلیغاتی برای برندها و شرکتها
- متن های تبلیغاتی برای رادیو و تلویزیون
- متن های تبلیغاتی برای بازاریابی ایمیلی
- متن های تبلیغاتی برای کاتالوگها و بروشورها
اهمیت کپی رایتینگ در بازاریابی و تبلیغات
کپی رایتینگ در بازاریابی و تبلیغات اهمیت بسزایی دارد. یک کپی رایتر حرفهای میتواند با تولید محتوای تبلیغاتی مؤثر و جذاب، مخاطبان را به سمت خرید محصول یا استفاده از خدمات شرکت هدایت کند. همین امر باعث میشود که فروش شرکت افزایش یابد و برند مورد نظر در میان مخاطبان شناخته شود.
تفاوت کپی رایتینگ با کانتنت مارکتینگ یا بازاریابی محتوایی
هر چند یک کپی رایتر و یک کارشناس تولید محتوا هر دو به نوشتن مسلط هستند ولی طبیعتا تفاوتهای اساسی میان این دو شغل وجود دارد. کانتنت مارکتینگ در حقیقت به دنبال تولید محتوای غنی، و کپی رایتینگ بیشتر به Packaging شبیه است. یکی “قانع کننده” و دیگری “ترغیب کننده” است و بدون شک هر دوی این ها لازمه موفقیت هستند. بازاریابی محتوایی معمولا در وبلاگ، تولید پادکست، ویدئو و مقاله نمود پیدا می کند. در بازاریابی محتوایی عموما به جای تبلیغ مستقیم برند در تلاشیم نسبت به محصول علاقه، اطمینان و کنجکاوی ایجاد کنیم. کپی رایتینگ معمولاً بیشتر بر فروش متمرکز است و اغلب، اهداف افزایش نرخ تبدیل را دنبال می کند. از سوی دیگر، بازاریابی محتوا اغلب به صورت غیر مستقیم با محصولات یا خدمات در ارتباط است و به جای تلاش برای فروش، هدف آن تأثیرگذاری مثبت بر خواننده و ارائه ارزش به او می باشد. همچنین در تولید محتوا ایجاد یک ذهنیت مثبت از برند در ذهن مخاطب، یکی از اهداف اصلی محسوب می شود.
اهداف کپی رایتینگ
-
تبلیغ یک محصول یا نام تجاری
-
افزایش نرخ تبدیل یا فروش
-
تشویق مخاطب برای انجام اقدامی خاص
اهداف تولید محتوا
- ایجاد ارتباط با مخاطبان
- ایجاد اعتماد نسبت به برند در کاربران
- بهینه سازی برای موتورهای جستجو
کپی رایتینگ در تولید محتوا
کپی رایتینگ در تولید محتوا نیز وجود دارد. تولیدکنندگان محتوا باید بدانند که هدف هر نوشته (چه بخشی از یک تبلیغ باشد یا بخشی از یک محتوا) انتقال اطلاعات در مورد یک محصول یا خدمات به مشتریان بالقوه است. بنابراین محتوا باید با هدف بازاریابی غیر مستقیم در ذهن مخاطب ساخته شود، همچنین حاوی پیام هایی در مورد برند مدنظر باشد. در موضوعی که ممکن است برای مخاطبان سرگرم کننده یا مفید باشد، محتوا باید این تصور را ایجاد کند که افراد پشت این برند، در حوزه مرتبط با موضوع محتوا متخصص و حرفهای هستند. در تولید محتوا نیازی به اضافه کردن مواردی که منجر به فروش میشود، وجود ندارد؛ اما باید برند سازی در آن به خوبی انجام شود.
مراحل بهبود کپی رایتینگ
کپی رایترها بیشتر وقت خود را برای نوشتن کپی صرف میکنند. چندین مرحله اضافی وجود دارد که ممکن است در بعضی موارد به بهبود فرایند کپی رایتینگ کمک کند. این مراحل را در ادامه آوردهایم:
- برای بهدست آوردن اطلاعات کلیدی سؤالات خوبی بپرسید.
- در مورد رقبا و فعالیت آنها در بازار تحقیق کنید.
- چارچوب مناسب کپی رایتینگ را انتخاب کنید.
- از ذی نفعان خود بازخورد دریافت کنید.
- دورههای آموزش مهارت کپی رایتینگ را طی کنید.
- قوانین مربوط به کپی رایتینگ را فرا گیرید.
جدول کتاب های لازم برای کپی متن
نام کتاب |
نویسنده |
مارک شاو | |
کتاب شعار برند، شیپور جنگ |
لوراریس |
کتاب ادبیات تبلیغ |
دیوید اگیلوی |
کتاب ایروبیک خلاقیت |
لیندا کانوی کارول جورج و آرپان یاگنیک |
کتاب ایده عالی مستدام |
دن و چیپ |
کلام آخر
شرح شغلی یک کپی رایتر میتواند شکل های مختلفی داشته باشد. شما ممکن است تصمیم بگیرید برای یک کارفرما، یک آژانس تبلیغاتی یا برای خود به عنوان یک کپی رایتر فریلنسر کار کنید. صرف نظر از این که کجا کار می کنید، تمام کپی رایتر ها به مجموعه های از مهارت ها نیاز دارند. اما، بسته به زمینه ای از کپی رایتینگ که تصمیم دارید در آن تخصص پیدا کنید، وظایف و مسئولیت های روزانه شما شکل های متفاوتی به خود می گیرد.
افزودن دیدگاه