وبلاگ نویسی

وبلاگ نویسی

وبلاگ نویسی

وبلاگ نویسی یک مهارت است و داشتن یک وبلاگ موفق یکی از مهم‌ترین المان‌هایی است که هر کسب و کاری از کوچک تا بزرگ به آن نیاز دارد. داشتن وبلاگ به سئو شما کمک می‌کند و باعث می‌شود تا شما بتوانید برند شخصی خود یا کسب و کارتان را در بازار تثبیت کنید. و به همه نشان دهید که در بازار کسب و کارهای اینترنتی حرفی برای گفتن دارید. و می‌توانید گلیم‌ تان را از آب بیرون کشید. وبلاگ (Weblog) شکل غیر رسمی‌ تری از یک وب‌ سایت است که به صورت قطعه‌ قطعه و معمولاً در فواصل زمانی نسبتاً کوتاه به‌روز رسانی می‌شود. به هر قطعه،‌ یک پُست (Post) می‌گویند. با این توضیحات اگر سایت را به یک فیلم تشبیه کنیم، وبلاگ را می‌توان به سریالی تشبیه کرد که هنوز تمام نشده و بیننده ها هم‌ چنان آن را دنبال می‌کنند و منتظر هستند تا ادامهٔ‌ آن را ببینند.

وبللاگ نویسی سایت

وبلاگ (blog)

در کل وبلاگ Weblog کلمه ای است که توسط یک وبلاگ نویس آمریکایی (Jorn Barger) ابداع شد. وبلاگ یا بلاگ که در ابتدا به معنی دفترچه خاطرات آنلاین معرفی شد، از دو واژه Web که شبکه جهانی اطلاعات معنی می شود و Log که به فایل هایی گفته می شود که تمام اتفاق هایی که در یک کامپیوتر می افتد را ثبت می کند. افراد بسیاری واژه‌های وبلاگ (Weblog) و وب‌سایت (Website) را تقریباً معادل یکدیگر می‌دانند و به جای هم به کار می‌برند. واقعیت هم این است که مرز بین وبلاگ و وبسایت آن‌قدر صُلب و شفاف نیست که دقیقاً‌ بتوانید بگویید از این نقطهٔ مشخص سایت به پایان می‌رسد و وبلاگ آغاز می‌شود. به ویژه این که در سال‌های اخیر مفاهیمی مثل وبلاگ فروشگاهی و وبلاگ سازمانی هم به وجود آمده‌اند.

تاریخچه وبلاگ نویسی

از عمر وبلاگ و وبلاگ‌نویسی حدود سه دهه می‌گذرد. دههٔ نود میلادی، سال‌های اوج راه اندازی وبلاگها بود و در ایران هم دههٔ هشتاد، دورانی بود که بسیاری از دانشجویان و علاقه‌مندان به اینترنت و فناوری اطلاعات به وبلاگ نویسی رو آوردند و با راه‌افتادن سرویس‌هایی مثل پرشین بلاگ و بلاگفا، بلاگستان فارسی شکل گرفت و وبلاگهای ایرانی از اقبال فراوانی بهره‌مند شدند.اما اگر بخواهید مفهوم وبلاگ را عمیقا درک کنید،‌ لازم است با تاریخچه وبلاگ نویسی آشنا شوید. دقیق‌تر بدانید که مسیر وبلاگ نویسی از ابتدا تا امروز چگونه طی شده است.

ابداع کننده وبلاگ

جوانی به نام جاستین هال (Justin Hall) در سال ۱۹۹۴ در وب‌سایت خود پست‌ هایی منتشر کرده و به مخاطبهایش لینک‌های خواندنی در وب را پیشنهاد می‌کرد. او هنوز سایت خود را حفظ کرده و اگر بخواهید با سر زدن به سایتش می‌توانید اولین پست‌های وبلاگی جهان را ببینید. آن زمان، ساخت وبلاگ مانند امروز ساده نبود و پلتفرم‌ های متعدد برای ایجاد وبلاگ و انتشار آنلاین مطالب وجود نداشتند. بنابراین جاستین هال برای هر پست وبلاگش باید یک صفحهٔ جدید می‌ساخت و درست مثل طراح وب، از کدهای HTML استفاده می‌کرد. حدود دو سال بعد،‌ یعنی سال ۱۹۹۶، هال سبک نوشتنش را تغییر داد و چیز هایی را در قالب روز نوشت و گزارشات روزانه منتشر کرد؛ نزدیک به همان تصوری که امروزه ما از نوشته های وبلاگی داریم.

وبلاگ نویسی چیست

وبلاگ نویسی

چگونه یک وبلاگ نویس حرفه ای شوم؟

آیا تا به حال آرزو داشته اید ارنست همینگوی یا استفان کینگ نسل خود باشید؟ البته وبلاگ نویسی با نوشتن یک رمان یا یک مقاله برای مجلات، کاملاً متفاوت است. وبلاگ نویسان باهوش می دانند که مخاطب ها در برهه های زمانی متفاوت، به چه چیزهایی توجه دارند. در حقیقت، مطالعات انجام شده در شرکت مایکروسافت نشان می دهد تکنولوژی، میانگینِ زمانِ توجه انسان ها را به ۸ ثانیه کاهش داده است. باید ذکر کنیم این مدت زمان، کم تر از میزان توجه ماهی قرمز است! اجازه دهید صادقانه صحبت کنم؛ وبلاگ نویسی حرفه ای، اصلاً کار ساده ای نیست. اما اگر نکته هایی که در جدول زیر آورده شده است را به درستی اجرا کنید می توانید طی سی روز یا حتی کمتر محتوای جذاب تولید کنید.

جدول نکات وبلاگ نویسی

نکات وبلاگ نویسی

همیشه ایده‌های خود را بنویسید
در وبلاگ نویسی داستانگو باشید
برای مقالات خود طرح کلی بچینید
مطالب نویسندگان مشهور را مطالعه کنید
سوالات مرتبط پیدا کنید و به آنها پاسخ دهید

چه آموزش‌هایی در وبلاگ نویسی به ما کمک می‌کند؟

برای آنهایی که اول راهند و به دنبال صفر تا صد وبلاگ نویسی هستند، آموزش های زیر بسیار مهم است:

وبلاگ نویسی چیست

۱. آموزش انجام طراحی قالب وبلاگ

آموزش طراحی قالب وبلاگ از نظر بسیاری از وبلاگ نویسان و وب مستران اهمیت چندانی ندارد. آن ها معتقدند که یک وبلاگ‌نویس به چنین اطلاعاتی نیاز ندارد. بررسی مسیر یک وبلاگ از لحظه شروع تا لحظه رسیدن به درآمد نشان می‌ دهد که تنها، قدم های ابتدایی آن برای اهداف شخصی است و کم‌کم رقابت با سایر رقبا و به دست آوردن رتبه بهتر در اولویت قرار می‌گیرد. پس باید بپذیریم که سئو فنی در رتبه‌ بندی وبلاگ‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد و کسی که به دنبال پیروزی در رقابت با سایر وبلاگ نویس ها است، باید بتوانند قالب وبلاگ خود را از جهات مختلف بهینه کند تا برای رقابت آماده باشد.

۲. آموزش در مورد نوشتن مطالب خلاقانه

آموزش بعدی در وبلاگ نویسی، آموزش نوشتن مطالب زیبا، جذاب و خلاقانه است. با جستجوی یک کلید واژه ساده مانند «وبلاگ» در حدود نود و شش میلیون نتیجه در گوگل دریافت می‌کنید که هر کدام از آنها ممکن است مطالب اختصاصی یا تکراری داشته باشد. این آمار نشان می‌دهد که انتخاب کلید واژه، انتخاب متن و حتی انتخاب کلمات استفاده شده در آن اهمیت ویژه‌ای دارد. پس کسی که به دنبال وبلاگ نویسی حرفه‌ای باشد، باید بتواند مطالبی خلاقانه و جذاب بنویسد تا کاربر در نگاه اول با این متن ارتباط برقرار کرده و از آن استفاده کنند.

۳. یادگیری روش‌ های مختلف گردآوری مخاطب و افزایش نرخ تبدیل

جذب بازدید کننده و تبدیل کردن آنها به مخاطب و مشتری تکنیک خاص خود را دارد. و روش تبدیل آنها نیز با شیوه‌های خاص انجام می‌شود. وقتی که شما قصد راه اندازی یک وبلاگ را دارید و می‌خواهید مرتبا بر روی آن کار کنید. لازم است که روش‌ های مختلف جذب بازدیدکننده را بشناسید. قرار نیست که تمامی مخاطبان شما از طریق جستجوی ارگانیک و موتور های جستجو جذب شوند. ممکن است در گام‌های بعدی به سراغ ابزار های دیگر مانند تبلیغات کلیکی یا تبلیغات متنی بروید.

۴. یادگیری نحوه انتخاب هاستینگ مناسب برای وبلاگ

هاستینگ برای یک وبلاگ بسیار مهم است و سرعت بارگذاری و هم چنین گرفتن رتبه در موتورهای جستجو با توجه به این مسئله اهمیت پیدا می‌کند. هاست از کلمه انگلیسی Host برگرفته شده است که به معنی میزبانی است. در واقع شما یک میزبان برای وبلاگ خود انتخاب می‌کنید که کلیه اطلاعات شما بر روی آن‌ها بارگذاری می‌شود. اگر بتوانید یک‌ هاست مناسب و با کیفیت انتخاب کنید، مطمئناً کیفیت وبلاگ شما بالا خواهد بود و می‌توانید بیشترین بهره وری از آن را داشته باشید. در مورد بحث هاستینگ و انتخاب آن در گام‌ های بعدی بیشتر توضیح خواهیم داد.

چگونه از وبلاگ خود کسب درآمد کنیم؟

با افزایش ضریب نفوذ اینترنت در کشور، بحث مشاغل اینترنتی و کسب درآمد از وبلاگ و وب‌ سایت قوت بیشتری به خود گرفته است. از رونق افتادن بازار فیزیکی و نیاز به سرمایه‌ گذاری بالا برای ایجاد کسب و کار در آن از یک سو، و استقبال مردم از محصولات و سرویس‌های اینترنتی از سوی دیگر، موجب شده تا برخی به سرمایه‌گذاری و ایجاد کسب و کار در چنین فضایی ابراز تمایل کنند.

با این وجود طی سال‌ های اخیر با افزایش رقابت در میان سایت‌های تجاری هزینه‌ های راه‌ اندازی و نگه داری وب‌سایت نیز افزایش یافته است. با این وجود همه‌ چیز تنها به پول ختم نمی‌شود. بخشی از این درآمد زایی به خلاقیت و مهارت شما نیز باز می‌ گردد، به‌ طوری که امروزه عدۀ بسیاری در داخل و خارج از کشور با استفاده از وبلاگ‌ های خود و با هزینه‌ ای بسیار کم به کسب درآمد مشغول‌ اند.

وبلاگ نویسی چیست

آموزش وبلاگ نویسی با گوشی

به طور کلی با استفاده از گوشی شما می توانید کار وبلاگ نویسی را انجام دهید. با استفاده از برنامه هایی مانند Gboard روی گوشی های اندروید و ios می توانید کار تولید محتوا برای وب سایت ها و وبلاگ های خود را در سریع ترین زمان انجام دهید. و دیگر با این کار شما نیاز به یادگیری مهارت تایپ ده انگشتی نیز ندارد. اما برای طراحی و ساخت قالب وبلاگ بهتر است که شما از یک کامپیوتر استفاده نمایید. طراحی و ساخت قالب وبلاگ با گوشی کار بسیار سختی می باشد. زمان قالبی که شما برای وبلاگ خود طراحی می کنید باید به صورت ریسپانسیو باشد. یعنی این قالب باید در دسکتاپ کامپیوتر، موبایل و تبلت مطالب و محتویات آن به درستی به کاربران نمایش داده شود. به انجام این عملیات اصطلاحا ریسپانسیو سازی وبلاگ گفته می‌شود.

برچسب ها: بدون برچسب

افزودن دیدگاه

Your email address will not be published. Required fields are marked *

زنبیل خرید