مدیران و رهبران موثر همگی از مهارت های کوچینگ به نفع سازمان و جامعه بهره می گیرند ، در واقع یادگیری و اعمال این مهارت ها به افراد کمک می کنند تا عملکردشان در حوزه ی مد نظرشان بهبود یابد . از مهارت های اساسی مربیگری می توان به همدلی و مثبت اندیشی اشاره کرد . یکی از روش های بهبود این مهارت ها در خواست بازخورد و نظر از هم تیمی هایتان می باشد ، بدین ترتیب از نقاط ضعفتان مطلع خواهید شد و برای رفع اقدام خواهید کرد . با دیدن آثار اعمال کردن این مهارت ها در سازمان خود ، ممکن است بخواهید به یک مربی مهارتی تبدیل شوید ، که برای این امر ابتدا لازم است هدف خود را از مربیگری مشخص کنید .
مهارت های کوچینگ
مهارت های کوچینگ ، به افراد کمک میکند تا مهارتهایی را که برای بهبود عملکردشان در یک حوزه خاص نیاز دارند ، توسعه دهند . کوچ ها با مشتریان خود کار می کنند تا مناطقی را که نیاز به بهبود دارند شناسایی کرده تا ابزارها و پشتیبانی های لازم برای پیشرفت را در اختیار آنان قرار دهند . مهارت های مختلفی در این زمینه وجود دارد و بهترین رویکرد بسته به نیازها و اهداف فرد متفاوت خواهد بود . با این حال همه روشهای کوچینگ عناصر مشترکی دارند ، از جمله ؛ تعیین اهداف ، ارائه بازخورد و کمک به مشتریان برای شناسایی و غلبه بر موانع موفقیت . در حالت کلی مهارتهای کوچینگ ، ویژگیها و اقداماتی هستند که به افراد در جهت بهبود عملکردشان کمک می کنند .
مهارت های اساسی
رهبرانی که مهارت های مربیگری عالی از خود نشان می دهند ، احترام و قدردانی کسانی را که با آنها کار می کنند را به دست می آورند . مهارتها و تکنیک های منتورینگ و کوچینگ که استفاده میکنند به آنها کمک میکند تا پیوندهای محکمی ایجاد کرده و در عین حال اعتماد دیگران را جلب کنند . یادگیری این مهارت ها به کارکنان ، تیم ها و سازمان شما کمک می کند تا فرهنگ ، رضایت کارکنان و بهره وری بهبود یابد . در اینجا مواردی از مهارت های کوچینگ وجود دارد که می تواند به رهبری و مدیریت شما کمک کند تا کسب و کارتان را به سمت موفقیت هدایت کنید .
- راهنمایی : راهنمایی و هدایت تیم ، یکی از مهارت های کوچینگ است که رهبران موثر در خود تقویت کرده اند .
- همدلی : رهبران قوی این توانایی را دارند که با دیگران به روشی عاری از قضاوت ارتباط برقرار کنند . وقتی توانایی ذاتی برای دیدن دیدگاه دیگران و درک آنها دارید ، حتی در مورد موضوعات دشوار نیز تصمیمات خوب و با ملاحضه ای می گیرید . توانایی همدلی با دیگران نشان می دهد که شما فردی قابل اعتماد هستید و احترام و اعتماد دیگران را جلب می کنید .
- کنجکاوی : با کنجکاو ماندن به اصول یادگیری و توسعه حرفه تان پایبند می مانید ، که به شما کمک می کند تیم خود را به سمت موفقیت هدایت کنید . طبیعت کنجکاو به تیم شما می آموزد که یادگیری و توسعه یک سفر است تا یک هدف نهایی ، و شما را قادر می سازد تا یادگیری دیگران را نیز تسهیل کنید .
- مثبت اندیشی : تمرکز بر نقاط ضعف تنها باعث از بین رفتن اعتماد و دلسردی دیگران می شود ، بنابراین مثبت اندیشی یک مهارت مربیگری است که برای حرکت تیم در جهتی سازنده بسیار موثر خواهد بود . به دیگران کمک کنید تا نقاط قوت خود را ببینند ، یک رهبر خوب به فرد کمک می کند تا توانایی های منحصر به فرد خود را شناسایی کند و از آن مهارت ها برای کمک به پیشرفت حرفه ای و گاهی شخصی خود نیز کمک کند .
- ثابت قدمی : یک مربی قوی بر ادامه مسیر متمرکز بوده و بدون اینکه دلسرد شود در هدایت دیگران به سمت اهدافشان کمک می کند . با پایبندی به این اصل ، مدیران می توانند مسائل را پیش بینی کرده و از موانع و چالش ها به عنوان وسیله ای برای بهبودشان استفاده کنند . به عنوان یک مدیر خوب ، استقامت شما به دیگران انگیزه میدهد تا علیرغم مشکلاتی که پیش میآیند ، به ادامه کار ادامه دهند .
- نوآوری : یکی از مهارت های اساسی مربیگری ، داشتن مهارت در توسعه ایده ها است . پرسیدن سوالات کاوشگرانه از اعضای تیم راهی برای کمک به ابداع این ایده ها و حل خلاقانه مشکلات است . توانایی شما در دسته بندی مسائل و تمرکز بر راه حل ها به جای مشکلات ، به حفظ تمرکز روی یک هدف مشترک در بین اعضای تیم کمک می کند .
- ارتباطات : یکی دیگر از مهارت های ضروری برای مربی بودن ، داشتن ارتباطات موثر است . توانایی برقراری ارتباط با شفافیت ، اعتماد دیگران را به دست آورده و اطمینان میدهد که افراد در مورد انتظاراتشان شفاف هستند . درخواست بازخورد و نظرات از اعضای تیم یا کارمندان ، تمرین گوش دادن و صریح بودن در بیان ایده های خود می تواند به شما کمک کند محیطی فراگیر ایجاد کرده ، عملکرد را بهبود بخشیده و به کارمندان کمک کنید تا از کار خود لذت ببرند .
- اخلاص : مردم از کسانی پیروی می کنند که انگیزه های پنهانی نداشته و در ابراز اهداف خود صادق می باشند ، تیم شما نیز از این قاعده مستثنی نیست . علاقه مند بودن به کار ، تواضع در توانایی های خود و صبور بودن با دیگران ؛ نشان دهنده حسن نیت شماست .
روش های بهبود این مهارت ها
جهت ارتقا و بهبود مهارت های کوچینگ بایستی ؛ نقاط قوت خود را مشخص کنید . ویژگی هایی را که قبلاً در خود تقویت کرده اید ، در نظر بگیرید و از آنها به عنوان پایه ای برای بهبود و ابزاری برای کمک در جهت اهدافتان استفاده کنید . در قدم بعدی لازم است اهداف خود را مشخص کنید . با درخواست بازخورد حرفه ای از کسانی که با آنها کار می کنید ، نقاط ضعفتان را یافته و اهدافی را برای بهبود مهارت های خود تعیین کنید . نسبت به ایدههای آنها پذیرا باشید و سوالات واضح بپرسید تا مطمئن شوید نظرات و پیشنهاداتشان را کامل فرا گرفته اید . همچنین سعی کنید اهداف خود را مشخص ، قابل اندازه گیری ، قابل دستیابی ، مرتبط و مبتنی بر زمان تعیین کنید . می توانید به دنبال یک مربی یا کوچ حرفه ای باشید تا به شما اصول ارتقای این مهارت را یاد داده و در تمام طول مسیر اهدافتان شما را راهنمایی کند ، لازم است تمرکزتان را روی پیشرفت های خود نگه دارید تا اعتماد بنفستان تقویت یابد ، از طرفی با اجرای این اصول در تیم ، شما این مهارت ها را در دیگری نیز تقویت کرده اید که خود سبب افزایش اعتماد بنفستان خواهد شد . همچنان که اعتماد بنفستان بالا می رود بهتر است انعطاف پذیری تان در یادگیری و بروز کردن اطلاعاتتان را نیز حفظ کنید . برای این امر می توانید از کوچینگ آنلاین نیز استفاده کنید .
نکاتی برای تبدیل شدن به یک مربی مهارتی
اگر مربی مهارتی شوید چه هدفی خواهید داشت ؟ امیدوارید با مربیگری دیگران به چه چیزی برسید ؟ چه مهارت های خاصی را می خواهید به آنها بیاموزید تا رشد کنند ؟ اگر جواب این چرا ها را بدانید ، از پس هر چگونگی ای در مسیر مربی شدن برمی آیید . این یعنی در قدم اول اهداف خود را به عنوان یک مربی مهارتی مشخص کنید ، یافتن اهداف برای مربیان خیلی آسان است . مربی چه کسی خواهید بود ؟ سطح تجربه و تخصص آنها چقدر است ؟ نیازها و ترجیحات مهارتی برای یادگیری از نظرشان چیست ؟ این یعنی بهتر است مخاطب و یا مراجع خود را از هر جنبه ای درک کنید . در قدم بعدی یک برنامه مربیگری ایجاد کنید . هنگامی که اهداف و مخاطبان خود را شناختید ، میتوانید برنامه ای در جهت دستیابی به پتانسیل های بالاتر خود ایجاد کرده و به تمرینات برنامه پایبند باشید . و در قدم آخر صبور و انعطاف پذیر باشید ، یادگیری مهارت های جدید زمان بر است بنابراین یک شبه منتظر معجزه نباشید ، در عین حال آماده باشید تا برنامه های خود را در صورت نیاز بر اساس شرایط تنظیم کنید . برای این امر لازم است از آموزش های اصولی کوچینگ بهره مند شوید . با تبدیل شدن به یک کوچ ماهر ، تمامی مهارت های کوچینگ را درک خواهید کرد .
افزودن دیدگاه